måndag, maj 16, 2011

Volnay 1:er Cru "En Caillerets Clos de 60 Ouvrées"

Oj, det här inte alls som den småtrista flaskan för några år sedan. 99'orna jag har haft i lager har öppnat sig på ett strålande fint sätt. Pousse d'Ors viner är gjorda i väldigt lagringskrävande stil, det visar inte minst det här. Om de småtrista 2006'orna beter sig likadant är de något att se fram emot om ca sju år.


Fascinerande doft av jord, läder, svett och tryffel blandas med röda bär som drar mot det syrliga hållet, lite gräs, utvecklat och läckert på ett traditionellt sätt. Med luft får det en lite Syrahlik doft av kött, vore intressant att dricka den här bredvid Jamets Côte- Rôtie.


Smakrikt och matkrävande syrligt till en början. Fin komplexitet på ett klassiskt Bourgognesätt, svamp/tryffel, röd frukt, jord, gräs. Kompakt och fascinerande vin på ett sätt som inte alls är inställsamt utan matkrävande stramt. Oväntat bra Volnay.

Inga kommentarer: